Streetcats

   Sinds 2015 ben ik trainer bij project Streetcats.

Streetcats biedt creatieve, interactieve workshops aan in woord en beeld, voor meiden tussen de elf en zeventien jaar. In simultaan lopende groepen in drie wijken te Den Bosch wordt het project jaarlijks aangeboden.

Deelneemsters krijgen de mogelijkheid hun competenties en talenten verder te ontwikkelen. Dit alles binnen een veilige groep met ongeveer 12 cats. Streetcats gaat uit van de individuele mogelijkheden van elk meisje. Op deze manier maakt ieder meisje haar reisje op haar eigen manier, om zo het beste uit haar zelf te halen.

Hiervoor volgt zij creatieve workshops met als afsluiting een professionele eindpresentatie in een schouwburg voor familie en vrienden. Het resultaat is in bijna alle gevallen dat meiden met meer motivatie en zelfvertrouwen betere keuzes kunnen maken. Het is een project waarin de meiden persoonlijke groei ondergaan door bewust na te denken over hun ambities en talenten. Hierdoor ontstaat een nog betere fundering naar een zelfbewuste en onafhankelijke toekomst.

Streetcats wordt al sinds 2007 uitgevoerd op scholen in ‘s-Hertogenbosch. In 2013 is Streetcats uitgeroepen tot Kroonappel van  ’s-Hertogenbosch in de categorie Jeugd. Het project wordt gesubsidieerd door de gemeente en ontvangt op projectbasis sponsorgelden van landelijke en regionale fondsen (o.a. Stichting Joannes Bosco, Stichting Frans van Uden-huis, Oranje Fonds, VSBfonds). Voor meer informatie over Streetcats zie www.streetcats.nl