Inhoud workshops SMILE

DEEL I
Let’s meet each other with a smile. (Mother Theresa)
Verbinding, Veiligheid en Vertrouwen
Deze workshop staat in het thema van kennismaking met elkaar. Omdat we een veilige groep willen creƫren, spenderen we hier veel aandacht aan. Ervaar hoe verbinding en veiligheid hand in hand gaan. Wanneer voel jij je veilig? Zet jij graag een stap uit je comfort zone en wat kan dit je brengen in het leven? We gaan op verschillende manieren de verbinding aan, met jezelf en met de ander.

DEEL II
Embrace the glorious mess that you are. (Elizabeth Gilbert)
Emoties en gevoelens.
Wat zijn emoties en gevoelens, wat is de functie ervan? Hoe was je als kind? Hoe ga jij met emoties om? Vluchtgedrag, wat is jouw favoriete? Hoe kun je jezelf reguleren als je overweldigd wordt door emoties?

DEEL III
Don’t be like the rest of them darling. (Audrey Hepburn)
Authenticiteit, jezelf laten zien.
Een verdiepingsslag in kennismaking, je mag nog meer van jezelf laten zien. De emoties schaamte en schuld en onze schaduwkantjes komen aan bod. Hoe voelt het als dat er ook mag zijn? Wie ben je nog meer onder de wateroppervlakte?

DEEL IV
We are what we believe we are. (C.S. Lewis)
Gedachten en mindset.
Hoe hebben je gedachten invloed op hoe jij je voelt. Ben je bewust van je eigen gedachten. De wet van aantrekkingskracht. De kracht van woorden. Mag je falen van jezelf?

DEEL V
Real queens fix each others crowns.
Relaties en vriendschap.
Wat verwacht je van jezelf en van de ander in een relatie? Vriendschappen, liefdesrelaties, familiebanden, wie ben jij en hoe authentiek kun je daarin zijn? De skills grenzen aangeven en jezelf uitspreken komen hier aan bod. Hoe goed ben jij in geven en ontvangen, in leiden en volgen en durf je uit te reiken?

DEEL VI
If it’s only fear that’s holding you back, do it anyway!
(Esther)
Dromen, ambities en hartenwensen.
We gaan tekenen, kleuren en kijken wat er ontstaat op papier. Wat er van binnenuit op papier komt, zegt heel veel over wat er in ons speelt. Wat zijn jouw wensen, wat staat dat nog in de weg, wat neem je mee en wat heb je niet meer nodig? Jouw eerste concrete stappen de wereld in en natuurlijk afscheid nemen van elkaar.